Uteritt

03.06.2015 21:09


Idag red Max och Victor ut med Max´s mamma och Pian. Pian är min arbetskamrat och förtrogne, en kär vän. Hon har varit här sen tidernas begynnelse och är lika engagerad i stallet som jag är. Idag tog Victor och Pian varandra i hand när dom red sida vid sida och konstaterade att “det här är är ju rätt häftigt, det var inte länge sen ni låg i barnvagnen utanför stallet. Så det kan bli, nu rider vi här tillsammans”.
Det är coolt, mammaglädje till 100%!

Gänget red ner på vår stora äng med det underbara namnet Kattrumpan. Trixi klarade testet, att inte dra iväg eller skena på en stor äng, dock kunde hon inte motstå det nästan meterhöga gräset. Varför galoppera när man kan äta tyckte hon och drog ner huvudet i backen så Victor var på väg av och tyglarna hängde vid öronen. Hon är ju gudskelov snäll så det gick bra och han kom upp.

De behöver galopperas båda ponnyerna, Trixi är lite för rund och go och Cim har lite mage. Cim får inte gå på gräs, han har Cushings syndrom, lindrigt och är inte sjuk men risken för fång är större då. Trixi har lite fettansamlingar på halsen så hon behöver bränna lite fett. Långa galopper tror jag är bra för dem.

Vi har ett litet björkhinder på Kattrumpan, det ville barnen hoppa såklart, Cim är en klippa, hoppar allt man styr honom på så han fick vara lite draghjälp till Trixi som sprang på sidan några gånger.

Oscar och jag körde 6-hjuling idag, jobbigt att cykla i det höga gräset... Oscar red faktiskt igår, sex varv i ridhuset och i morgon har han spetsat in sig på att rida Bergudden-rundan med Nico :)

—————

Tillbaka