"Teoridag"

29.06.2015 20:58

 

Idag var en teoridag för killarna. En klinik- och hovslagardag. Bästa Ida Rehnström var här tidigt för att hinna och sko Blomman och Barbie innan vi skulle till Mälarkliniken och kolla tänder. Oscar & Victor tittade intresserat på och blev lovade av Ida att nästa gång hon kommer och ska sko Trixi så ska de få prova på att spika lite. Klockan tio kom Max som hade aviserat att han ville följa med till kliniken.

Klinikbesök är ju aldrig roligt för det betyder pengar ut men trevlig personal och kompetenta veterinärer gjorde ändå vår dag till en bra dag. För mig är det trevligt med juniorernas sällskap, jag åker alltid själv annars men nu är de så stora att det faktiskt blir till lite hjälp också och man sitter och småpratar lite i bilen. Det var nog inte sista gången de följde med till veterinären.

 

För barnen var det världens äventyr, att se alla hästar som sprang fram och tillbaka, lite dramatik vid ett tillfälle och så Chris som var på strålande humör, bjöd på sig själv och gav barnen uppblåsta plasthandskar att måla på. Bäst målad plasthandske vinner… De var upptagna ett bra tag Smiley smile

Det var den trevliga biten, trevligt var också att Barbie såg jättefin ut i munnen, lite vass någonstans men generellt jättefin mun. 

Jag har haft en liten misstanke, en sådan där som ligger i bakhuvudet men som man inte riktigt tar fram. Att det är något som inte är HELT ok med Barbie. Inte så att hon är sjuk men hon låter lite när Victor rider, inte mycket men lite, kan hosta lite i början, inte alltid men ibland, blir lite flåsig. Diffust men ändå något jag noterat, lätt att förklara bort att hon behöver bättre kondis och kanske är lite lätt dammkänslig. Nu när vi åkte in tänkte jag att när vi ändå är på klinik kan vi kolla och få det avskrivet, utesluta att det är något. Jag kollar hellre en gång för mycket än en gång för lite. Det är vi skyldiga våra 4-benta.

Men… hon är alltså struppipare. SUCK. Dylan som undersökte henne sa att han har aldrig träffat på en ponny som är struppipare och dessutom var det på den högra sidan, det brukar tydligen vara på den vänstra sidan. 

Det finns två alternativ det ena är den ”stora” operationen men så finns det en lättare variant med sedering och lokalbedövning som görs stående och de får gå hem samma dag. Dylan trodde att i det här fallet kanske det kan räcka. Det är absolut inget akut och vi kan fortsätta rida men vi resonerade lite i bilen hem, när är bäst tid? Att inte rida på sommarlovet eller att missa tävlingssäsongen i höst. Vi kom fram till att vi gör det så fort vi kan. Konvalescensen är en månad så hon bör vara tillbaka i slutet av augusti. Och för Barbie kanske det blir ett jättelyft, finaste lilla gumman som alltid ställer upp och hoppar. Dom kämpar för oss. Inte alla hästar är sådana men hon gör det. Det klart vi måste göra det bästa för henne.

Ingen lätt sport det här, hästar är känsliga djur men det är väl lika bra killarna vänjer sig. Idag var lektion nummer ett i livets krassa (häst)skola.

—————

Tillbaka