Tävlingsdags

16.06.2015 21:44


Tävlingarna på Ryttis började kl 17 idag men vi var rädda för att fastna i trafiken så vi åkte hemifrån redan 14.30, utan trafik tar resan ca 30 minuter men en buss hade fastnat i Klaratunneln och det verkade vara allmänt kaos i stan. Vi blev tidiga och barnen intog gröna banan med lite gymnastikövningar i väntan, Victors ridbyxor var både gröna och grå innan han satt upp.

Trixi behöver väckas lite, vilket är bra, det var ju därför vi köpte henne, det är ju Oscar häst och han ska inte ha någon Ferrari. Men när hon väl är igång går det nästan som på räls. Lite tittig såg jag att hon var men Victor styrde runt 50 cm felfritt. Sen var det Barbies tur på 60 cm lite stressigt blev det då det bara var fem ekipage emellan men Victor tog det med lugn och han var inte ett dugg nervös idag. Barbie stoppade en gång, bjuder inte lika bra bortåt som hemåt, överlag var det lite halvdåligt flyt. Andra rundan 70 cm rev hon första hindret annars felfri. Är lite brydd över att hon inte har samma turbo som förut... Gjorde en check på alla hästar för tio dagar och hon var u.a så det kanske bara är sommarlättja. Vi hoppas på det men jag har henne under lite extra "observation".

Max fick bra snurr på Cim, han måste också väckas lite och få igång galoppen men när han väl får det blir det hur bra som helst. Två nollrundor med jättefint flyt :) Med beröm MVG!

Sen hade vi Caroline och Terran med från Anneberg också, Caroline är numera vuxen med egna småbarn men har vuxit upp som ponnybarn på Anneberg. Nu red hon mamma Pians häst till två nollrundor. Premiär för Bonterra på tävlingsbanan och för Caroline med många års tävlingsuppehåll. Well done!

Tack till Ebba för dina fina flätor i svansen och till Tilda, Sara och Nico som groomade och hjälpte oss att leda runt hästarna. Det blir lätt när man är så många :)

—————

Tillbaka