Oscar & Nico får privatlektion på Nysveds Gård

22.04.2015 17:21

Oscar som är den lite försiktigare av mina tvillingpojkar började rida när han var fyra år. Under ett par års tid lånade vi ponnysar några veckor på sommaren. Typiskt nog var det hans häst som la sig ner och rullade när han satt på och så mycket mer behövdes inte för att han skulle bli rädd.

Det blev inte bättre av att han blev sparkad i höstas. Vi var på promenad, går förbi hagen där Barbie går och ser att hennes ena maggjord har lossnat så vi kryper under staketet och går fram till henne. Oscar kommer av någon anledning lite på efterkälken, närmar sig henne snett bakifrån och böjer sig ner i farten för att ta tag i gjorden, Barbie som har fullt fokus på godiset i min ficka blir rädd och slår bakut och Oscar far i backen. Chock, ett jack på hakan som måste sys men gudskelov inte mer, gissa vilka katastroftankar som snurrade runt i mitt huvud dagarna efter och hur många gånger jag tackade gud för att det bara blev en hård läxa, att hästar är hästar och även den snälla, gulliga lilla ponnyn har kvar sina instinkter.

Oscar har tittat på varenda träning Victor varit med på och någonstans har jag känt han vill men inte riktigt vågar och i takt med att Victor blir bättre och bättre backar han av mer och mer. Därför var det så bra när ett helt gäng åkte till Nysveds Gård två dagar över påsk, fem killar och en tjej, det blev en liten icebreaker för Oscar även om han ff bara vill skritta. Det roliga är att så fort han sitter till häst ser det så naturligt ut, rak i ryggen, tar tyglarna som man ska, vågar han bara släppa taget så kommer han lära sig fort. Barn lär sig ju spela instrument på gehör, tror Oscar har lärt sig av att bara titta.

Nu ska vi bara försöka hitta världens snällaste sommarponny åt Oscar sen får vi se, vill han fortsätta efter sommaren kanske det får bli tillökning i familjen annars får vi hitta en annan sport för honom att satsa på.

Nico fick en B-ponny på lektionen idag, lite i minsta laget kanske men det gick bra han travade mycket och övade på ridvägarna.


 

—————

Tillbaka