Haking tillbaka!

13.07.2015 20:53

Vad härlig hon är vår lilla Trixi, hon har en snäll-barn-ponny växel och en överväxel. Helt perfekt att Victor har en häst att fortsätta utvecklas med när Barbie är borta en tid och för Oscar är det jättebra att känna att han har full kontroll och får jobba för att få henne att komma fram i trav. Haking var tillbaka idag, han har genomgått en besvärlig knäoperation och kom på kryckor för att provträna hos oss, bekvämt att ha tränaren på andra sidan viken :)

Skulle ha en veterinär och hovslagare där också...

Skador på hästarna är ju verkligen sportens baksida och idag fick veterinären komma ut till min 2-åring som hade ett sticksår, ingen bra årstid för sår nu så han blev lite omplåstrad och fick Metacam. Det enda roliga med det var att killarna var med och tittade, de suger verkligen i sig allt! Det mesta händer ju annars när de är i skolan.

I lördags åkte jag in med Barbie till kliniken, hon hade ansträngd andning och "snarkade" när hon åt, kändes så där om hon inte får luft ordentligt. Ner med den där hemska slangen igenom näsan igen men det såg ut som det skulle efter operationen. Svullnaden var inte större än normalt men eftersom hon är så liten blir svullnaden värre för henne än för en stor häst. Veterinären sprutade ner cortison direkt på såret, att spruta cortison muskulärt som man också kunnat göra ökar risken för fång så det fick vara. Nu låter hon normalt igen så det gjorde susen. Puuh. Jag måste vara en utav klinikens bättre kunder...

Max och Cim går stadigt framåt och Cim med sina 20 år har gått in någon slags ungdomsyra för han både brallar och är piggare än någonsin. Max vill gå upp till 90 cm på tävling nu men för att få göra det måste han kunna rida på jämna galoppsprång och kunna reglera galoppen. Idag hade Haking en långsida där de fick variera mellan att rida på fem, sex eller sju språng, planera tempot och räkna sprången. Mycket nyttig övning och en bit på väg mot att kunna rida hindren, inte bara gasa runt.

Victor stod för en avsittning, de skulle träna på att göra halt efter en serie men det ville inte Trixi så hon drog ner huvudet till marken och skakade på huvudet. Sex gånger av sju satt han kvar även om han hängde på halsen ibland.

Max bjöd på tårta efter träningen för en tidigare avsittning, trevligt när tränaren har tid att stanna en stund och tårtan var väldigt god Anna ;)

—————

Tillbaka