Barbie opererad

10.07.2015 08:40

Så var Barbie opererad, hon fick stanna en natt extra på kliniken, hon var väldigt trött efter op och det var väl lika bra så vi slapp oroa oss här hemma. En bit av stämbandet har alltså bränts bort med laser och om jag har förstått det rätt så gör ärrvävnaden som bildas vid läkningen att området stabiliseras kring den förlamade sidan. Operationen gjordes med laser och hon har just nu alltså ett öppet sår i halsen, hon försökte gnägga när vi lastade ur men det kom bara ett väsande ljud. Fy sjutton, vet bara hur ont det gör att ha halsfluss och det är väl bara en viskning... Lilla gumman Smiley frown

Lite enklare fakta om struppipning för den som inte vad det är och är intresserad; Det finns ett "lock" med två tappar som skyddar ingången till strupen. Om en eller båda tapparna är förlamade så kan den/de inte lyfta sig när hästen andas. Det uppstår ett negativt tryck under inandning vid ansträngning vilket gör att den får mindre utrymme att ta in luft och får därmed mindre syretillförsel. Det blir svårare för den att andas vid ansträngning helt enkelt, den får sämre ork och presterar sämre.

Orsaken är en skada på nerven, den är oftast ärftlig men kan också bero på trauma av olika slag, förgiftning, bölder i området.

Nu är det vila en månad, hon får skrittas men jag tror vi passar på att ge henne två veckor helt off.

På vägen till kliniken stannade jag till vid Horze i Upplands Väsby, vi har bara Hööks och en till ridsportbutik i närområdet och där finns inga ridbyxor att uppbringa för killar modell mindre om man inte vill ha bling eller militärmönstrade ridbyxor.

Men nu äntligen hittade jag ett par neutrala, svarta, helskodda, jippi! Victor blev jätteglad Smiley smile Rekommenderar er som skrivit till mig och velat jag ska ta upp frågan att kolla där. De har säkert en näthandel också. Fanns två olika modeller, Victor är som ett sugrör så slim fit modellen passade honom och så fanns en normal storlek. Tack Horze, ni har fått en ny kund!

Oscar, Victor, Max och Ebba roade sig med lite avsuttna aktiviteter idag och tvättade stöd och bommar och målade ett litet terränghinder vi ska ställa ut på en äng. De var upptagna hela dan, kul att vi har så många arbetsmyror här!

 

—————

Tillbaka