Äntligen!

30.06.2015 21:30


Så äntligen kom Lisa-dagen. Vi ska få rå om vår lilla beridare från Skåne i nästan en vecka!
Jag hade ett möte inne i stan så Johan, min man, fick hämta upp henne. Oscar och Victor sprang henne till mötes och hoppade upp på henne, ett riktigt kramkalas och kärt återseende sen babblade de häst hela bilresan hem.

Lisas mamma och jag är kompisar sen snart 20 år och vi har följt varandra genom graviditeter och småbarnsår. Lisa och Sofia är 10 respektive 12 år och började rida tidigare än Oscar & Victor men så småningom så blev Victor medryttare på deras lilla vita ponny Remme. Lisa blev under några år som en extradotter för oss, hon var inte lika intresserad av att pyssla så hon hängde hellre uppe hos oss när storasyster gnodde i stallet.

Men så förra våren kom de med det tråkiga beskedet att de flyttar tillbaka till rötterna i Skåne, en bit mark hade köpts in för att bygga hus och eget stall på. Jag grät en hel eftermiddag, vi vuxna kan ju alltid hålla kontakten, vi pratar i telefon och ses över en lunch ibland men att förlora den dagliga kontakten med Lisa var jättejobbigt! Men inget ont som inte har något gott med sig. Helt plötsligt blev vi utan häst vilket resulterade i att det blev Barbie, som Lisa förövrigt hittade år oss! Om de inte hade flyttat till Skåne hade vi nog inte köpt någon ponny utan fortsatt att vara medryttare.

Lisa har tagit ett kliv i sin ridning, fick Barbie att gå i form direkt och gav sen en lektion till Victor och ja han hittade knappen stundtals. Oscar och Nico red varsin lektion för Cissi och i morgon rider vi en morgontur, ska visst bli varm så sen blir det bad resten av dagen:) Alla är med, Nico, Max, Victor på varsin häst, Lisa och Oscar får dela på Trixi, dvs Lisa får galoppera över ängarna och Oscar får ta skritt och travsträckorna.

 

 

—————

Tillbaka