Allt möjligt

26.06.2015 18:17


I onsdags höll jag en liten spontanlektion för Max och Victor i ridhuset. Normalt rider de för någon av våra instruktörer som kommer hit, Max har mest ridit för Haking och inte så mycket markarbete/dressyr. Jag spände in ponnysarna lite för att de skulle få känslan av att ha dem i rätt form men Cims inspänningar var alldeles för långa. En bit in i passet så föll Cim helt plötsligt ner på tygeln och det var helt Max’s förtjänst! Första gången Max red honom på tygeln, jättehäftigt, jag fick också en liten kick av det, man kan bli glad av det lilla ibland! Det är så roligt att följa deras utveckling och när det blir en aha-upplevelse för dem är det extra roligt.
Filmade lite https://www.youtube.com/watch?v=nBXibF5z8b4

Igår red Max och Victor ut och avslutade med några varv på utebanan och gick sen ner till vattnet, Barbie hade nog gärna gett sig ut på en simtur, hon älskar vatten! Cim är lite mer badkruka och vill helst inte gå i alls.

I helgen är det meeting i Dagstorp, Skåne, ponnyernas Falsterbo har jag förstått efter att ha haft kontakt med en som jobbar med arrangemanget. Hennes son Moltas tävlar där i helgen och han fyller dessutom 10 år idag (eller var det elva...) så jättestort grattis till honom och lycka till! Får se om vi kan få någon rapport om hur det gått för honom :)

Vårt mål är nu inställt på nästa års tävlingar där! Oscar ska rida L:C cupen har han sagt, dressyr eller hoppning, han har inte riktigt bestämt inriktning än :)  Victor är inne på minst 80 cm kanske 90 cm om de är där träningsmässigt och Barbie fixar det. Att man ska bo i husvagn är tydligen grejen, det kan man hyra och få uppställt på plats. Barnen pratar om det hela tiden nu. Vet inte vad som är mest spännande att bo i husvagn eller tävla.

Till veckan kommer Oscar & Victors härliga tjejkompis Lisa från Skåne. I nästan en hel vecka får vi rå om henne och hon kommer med sommaren om man får tro meterologerna.

—————

Tillbaka